Acquisitie hoeft geen speld zoeken in een hooiberg te zijn

Op 21 april 2016

Snel, sneller, snelst

De afgelopen 10 jaar is Nederland hard veranderd. Werkten we voorheen met een papieren kaartenbak en de goudengids, anno 2016 is internet en social media de basis voor onze dagelijkse keuzes. Je begint de dag niet meer met je wekker, maar met je smartphone om vervolgens snel het nieuws van het laatste uur op je te laten inwerken. Snelheid en bereikbaar zijn geen trend, maar een vanzelfsprekendheid geworden.

Non stop flexibel zijn

Ik zie dit terug in mijn agenda. Als accountmanager heb ik zowel een dienende, adviserende als verkopende rol. 10 jaar geleden was mijn agenda 2 weken vooruit al gevuld. Kijk ik nu in mijn agenda, dan is dat de komende 2 dagen. Maak ik me zorgen? Helemaal niet. Mijn relaties, doorgaans de architecten, hebben behoefte aan sneller reageren, op hun moment. Ook met afspraken. Deze afspraken maak ik niet alleen door te bellen. App, mail, LinkedIn en Facebook zijn de nieuwe communicatiemiddelen geworden. Daarmee blijf ik in contact. Ook na 17:00 uur.

Bundel je krachten

Bij architecten merk ik geregeld dat het werk niet meer vanzelf binnenkomt. Ze moeten actief naar buiten toe. Maar hoe vind je die opdrachtgever met verbouwingsplannen? Een speld in de hooiberg. Mijn tip is om het in een andere hoek te zoeken: collega architecten. Delen is het nieuwe vermenigvuldigen. Elkaars expertise samenvoegen geeft een groei in kwaliteit. Ten goede van de opdrachtgever. Je hebt zo potentiële opdrachtgevers meer te bieden maar ook elkaar. Je netwerk en reikwijdte zijn groter. Opdrachten liggen dichtbij, maar in onbekende richting. Samen mee veranderen, en proberen is mijn advies. En vooral, geniet!


Erik van Staverden is accountmanager bij LEOXX 

Feel free to share