Hoe bereik jij de Nul op de meter?

Op 05 oktober 2016

Duurzaam werken

Duurzaamheid is geen modebegrip meer, maar een vanzelfsprekendheid. Toch merk ik op, dat we als werknemer gemakkelijk achterover leunen en de verantwoording elders leggen. In mijn functie als accountmanager mag ik dagelijks toelichten wat mijn werkgever doet aan duurzaamheid, en hoe onderscheidend onze producten zijn. En onderscheidend zijn ze! Denk aan de gietvloer collectie Nature (gemaakt van plantaardige afvalstromen uit de voedselindustrie) of onze nieuwe tapijttegel collectie FleXXeco (Econyl garens, dus 100% gerecycled).

Zelf onze footprint verkleinen

En wat doe ik zelf? Als vader van 3 kinderen heb ik mijn plicht om ze een goede toekomst te bieden. Daaronder valt ook de verantwoordelijkheid voor het milieu. Bij ons is de Nul op de meter niet meer afhankelijk van wat de overheid doet, maar wat we zelf doen. Dit begon met een eenvoudig ringetje in de kraan. Zonder dit te vertellen aan mijn gezin werd er 50% water bespaard. Niemand merkte het verschil. Net als LEOXX koos ik voor zonnepanelen en daarnaast zijn we over aan het stappen op biomassa. De subsidie van de overheid gaf het extra (financiële) duwtje in de rug. De volgende stap worden zonnecollectoren en uiteindelijk het benutten van regenwater.

Kies voor de toekomst

Als iedereen een stapje zet in deze richting en zoveel mogelijk kiest voor duurzaamheid, zijn we niet afhankelijk van de werkgevers of de overheid. Daarmee brengen we samen de meter op Nul.
 

Bekijk de FleXXeco collectie
 

Erik van Staverden, accountmanager bij LEOXX

Fee free to share